Kultur på nätet (1)
Allt fler börjar inse att internet är ett kraftfullt medium när det gäller att distribuera information. I Västra Götaland har man beslutat att starta en sajt om kulturutbudet i regionen. Förra våren samlades flera kulturorganisationer till möten om den blivande sajten. Senast till hösten - förra året - skulle det komma igång. Hösten kom och gick. Inget hände. Vintern kom och det blev ett nytt möte. Nu skulle det snart komma igång. Våren har nu också gått och från regionen hörs ingenting. Dom kanske skulle börja kommunicera med hjälp av nätet även internt i regionen?
 
Kultur på nätet (2)
Det kulturpolitiska stödet till kulturtidskrifter har blivit ofullständigt i en tid när alltfler väljer att enbart distribueras på nätet. Kulturtidskriftsstödet är ett produktionsstöd och ges enbart till tyckta tidskrifter. Ett framtida stöd till nättidskrifter borde kanske utredas. Vi på Alba har en god och intressant inblick i bidragsvärlden. Vi gör en nättidning som saknar stöd. Och vi gör en tryckt tidning, Krut, som får stöd. Dagens nöt: Vilken tidning har flest läsare?
 

Kultur på nätet (3)
Det finns många åsikter om nättidskrifter. En intressant sådan innehas av Lars Strandberg, VD på Sveriges Tidskrifter, branschorganisation för 370 företrädesvis kommersiella tidskrifter.
Han anser att vi inte finns. Möjligen finns det "parallellpublicering på nätet". Men vi som inte finns på papper? Hur parallellpublicerar vi? Inte heller finns det eg någonting som kan kallas kulturtidskrifter ansre han. Och om det finns skall de i alla fall inte ha stöd. Så om ni tror att ni läser Alba så gör ni nog inte det. För vi finns inte. Egentligen.

 

Valtider
Tolv gånger om året åker hela EU-parlamentet för en arbetsvecka från Bryssel till Strasbourg. Med alla dokument och karavaner av långtradare. Det är inte bara besvärligt att ta sig dit, det kostar massor av pengar. Så EU-parlamentet fattade en gång beslutet att stanna i Bryssel hela tiden. Men då fick de fransmännen på sig. Det står nämligen i fördraget att parlamentet ska vara i Strasbourg tolv gånger varje år. Och de hotade med att dra parlamentet inför EU-domstolen. Parlamentet svarade med att korta ned pliktveckan en dag vid varje tillfälle. Då tog det hus i helvete bland näringsidkare i Strasbourg. De höjde priserna under dessa sessionsveckor för att kompensera sig för det ekonomiska bortfallet.

 
Extremhögern valanalyserar sig själv
Expo är tidningen som bevakar extremhögerns aktiviteter. Så närgånget att en och annan walraffar sig in i rörelsen. Man har även skrivit en analys av Sverigedemokraternas insatser och resultat av det senaste valet till kommuner och riksdag. Lite senare har även Sverigedemokraterna gjort en valanalys. Döm om vår förvåning när det visar sig att deras analys är en kopia på Expos! Ibland kan man undra om rasister och antirasister har ett symbiotiskt förhållande till varandra.